Hrvatska

Slovenija

Nemačka

Rusija

Bugarska

madjarska.jpg

Italija

Francuska

Rumunija

Češka

turska.jpg

Holandija

Švedka

Danska

finland.jpg

Norveska

estonija.jpg

albanija.jpg

galicija.jpg

malta.jpg

tajland.jpg

Vi ste na stranici: Home › O dekorativnom kamenu › Dekorativni kamen - povoljno!!! 8-13.5 evra/m2

O dekorativnom kamenu-Dekorativne cigle,ciglice

Dekorativni kamen,Dekorativna cigla od gipsa, belog cementa i kvarcnog peska, za enterijer/eksterijer. Tonirana smesa, oksidnim pigmentom za beton. Može se direktno postavljati na sve vrste podloga: beton, malter, ciglu, "Demit fasade" (stiropor + mrežica), Rigips ploče i OSB drvene laminat-ploče. Dekorativni kamen-listele izrađujemo od gipsa/belog cementa i kvarcnog peska za enterijer/eksterijer. može postaviti bilo ko sa nekim osnovnim građevinskim iskustvom, tako da se on može smatrati "URADI SAM" sistemom gradnje! Naravno, ovaj posao uvek možete poveriti i profesionalcu keramičaru...

Dobro postavljen kamen-dekorativna cigla, proističe iz motiva, truda i savesno obavljenog posla. Loše ili prosečno postavljen kamen je bačen novac za vas a za nas loša reklama.

 

Šta je dekoratvni proizvedeni kamen?

Proizvedeni kamen je u posebnim kalupima oblikovana smesa mlevenog prirodnog kamena i takođe prirodnog, tj. mineralnog veziva koje je nastalo mlevenjem i pečenjem posebnih vrsta kamena. Proizvedeni kamen je 100% prirodni proizvod. Kamen koji proizvodimo ima izgled, dodir, tvrdoću i trajnost pravog kamena.

Da li je dekorativni kamen, proizvod naknadno bojen?

Ne, to čini bitnu razliku između našeg proizvoda i proizvoda velike većine drugih firmi.

Boja našeg kamena je deo strukture materijala. Ovo znači: kamen nije naknadno bojen već je vezivna masa od koje je izrađen identična spoljašnjoj boji kamena. Pigment koji se koristi pri izradi proizvedenog kamena je mineralnog porekla i praktično predstavlja mlevenu prirodnu stenu. Zbog toga je boja našeg proizvoda stabilna i nepodložna promeni bez obzira na klimatske i druge uslove i kao takva ostaje nepromenjena stotinama godina.

Da li je dekorativni proizvedeni kamen industrijski proizvod?

Ne, proizvedeni ili veštački kamen izrađuje se ručno, u skladu sa najboljim tradicijama manufakturne proizvodnje finog zanatstva. Njegov izgled u potpunosti zavisi od znanja, iskustva, smisla za estetiku i trenutnog nadahnuća zanatlije koji ga proizvodi.

Zašto je dekorativni proizvedeni kamen kao fasadna obloga bolji od prirodnog kamena ?

1.

Lakši je od pravog kamena i nisu potrebni dodatni nosači, iz istog cenovnog razreda – boje i teksture proizvedene zidne kamene obloge su određene po najvišim standardima estetike i verna su kopija prave kamene teksture i boje. Zato je svaka ploča ovog kamena po lepoti ravna najlepšim i najskupljim dezenima pravog kamena – takvim koji, ako se i mogu naći na domaćem tržištu, basnoslovno koštaju.

2.

Ujednačenog je estetskog i upotrebnog kvaliteta. Kvalitet, željena boja i tekstura se postižu u kontinuitetu. Ono što vidite na slici ili u prodajnom salonu dobijate i u kutiji kamena
koji ste kupili. Ovo najčešce nije slučaj sa lomljenim i klesanim kamenom gde se kontinuitet i ujednačenost kvaliteta, iz sasvim razumljivih razloga ne može postići.

3.

30 - 50% manja masa - Ovo je bitno ne samo tokom transporta, manipulacije i ugradnje već i kasnije tokom godina i decenija nakon ugradnje.
Zbog manje težine temelji vaše kuće neće tonuti. Takođe, za razliku od pravog kamena, naš proizvod se može postavljati bez posebne pripreme fasade (u smislu ojačanja koja su nužna zbog velike težine) i naravno, može se postavljati i na objekte građene po savremenim metodama brze i lake gradnje (drveni sendvič paneli, gips...). To je i glavni razlog zašto je "rodno mesto" proizvedenog kamena Severna Amerika...

4.

Lakši za ugradnju i u potpunosti podudaran standardima savremene gradnje.To znači: kupujete ga u kartonskim kutijama kao i sve savremene zidne obloge.
Ploče su ujednačenih dimenzija i debljine. Zbog toga ih i sami možete postavljati i tako napraviti dodatnu uštedu. Otpada i ukrajanja gotovo da i nema...

 


 


My Great Web page